Opiskelijakunta Tamkon vuosi

 

Vuonna 2019 Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko keskittyi valtakunnalliseen vaikuttamiseen ja vahvemman yhteisön luomiseen.

Vuosi 2019 alkoi Tampereen korkeakouluyhteisön viimeisellä sinetillä – samassa veneessä siis ollaan! Moni asia on vielä myllerryksessä ja muutoksessa, mutta suunta kohti vahvempaa korkeakouluyhteisöä on startattu.

TAMKin opiskelijakuntaa vauhdittivat kahdet vaalit, eduskunta- ja eurovaalit. Järjestimme opiskelijoille vaalipaneeleita yhdessä Tampereen ylioppilaskunta TREYn kanssa, ja soitimme ehdokkaille kertoaksemme opiskelijoille tärkeistä aiheista. Valtakunnallinen vaikuttaminen tuotti myös tulosta, ja moni opiskelijoille tärkeä teema kirjattiin hallitusohjelmaan. Toki TAMKin opiskelijoiden kannalta merkittävimmät arkeen vaikuttavat vaalit eli kuntavaalit ovat tulossa 2021.

Vuonna 2019 Tamko järjesti tapansa mukaan tuutorikoulutuksia, useita tapahtumia sekä oli mukana kymmenissä eri tilanteissa, joissa opiskelijat pyysivät apua koulutukseen liittyen. Syksyn perinteikäs avaustapahtuma uusille opiskelijoille, Tursajaiset, oli Aamulehden kansikuvana, ja Portti työelämään -tapahtuma johti monella opiskelijalla harjoittelupaikkaan tai työllistymiseen.

Hyödynsimme vuonna 2018 tehdyn jäsenkyselyn tuloksia, ja saimme kehitettyä opiskelijakuntaa ja sen toimintoja eteenpäin. Erilaisten kurssien suunnittelu, tuhannet uudet edut opiskelijakortilla sekä edunvalvonnan tekeminen näkyvämmäksi olivat meille erityisen tärkeitä teemoja ja onnistumisia. Kehitys jatkuu tänäkin vuonna entistä vahvempana samojen ja uusien teemojen parissa.

Opiskelijakuntamme onnistunut vuosi 2019 huipentui syksyllä: saavutimme kaikkien aikojen jäsenennätyksen, 7500 jäsentä. Yli satavuotias Tamko on reippaasti Suomen suurin opiskelijakunta. Toivomme, että jäsenmäärä entisestään kasvaa – onhan opiskelijakunta nimenomaan opiskelijoita varten ja opiskelijoidensa näköinen.

Anna Laurila

Tamkon hallituksen puheenjohtaja 2019

Opiskelijakunta Tamkon ja TAMKin yhteistyö on pitkäjänteistä, tiivistä ja tuloksellista. Lue lisää Anna Laurilan ja rehtori Markku Lahtisen yhteisestä blogikirjoituksesta:

http://www.arene.fi/blogi/opiskelijat-korkeakouluyhteison-voimavarana/