TAMKin tulevaisuus

Tapio Kujala: Vahva osaaminen antaa hyvän pohjan uusien haasteiden edessä

TAMK on yksi suurimmista ammattikorkeakouluista Suomessa. Monialaisena, seitsemän osaamisyksikön voimin, sillä on avaimet tulevaisuuden työelämätaitoihin. Monien, kansainvälistenkin, arvioiden mukaan uudet ammatit kehittyvät tutkinto-ohjelmiemme välimaastoihin. Tuskin muutama vuosi sitten olisimme uskoneet, että tubettaja tai e-urheilija voisivat olla ammatteja. Samanaikaisesti kasvaa tarve myös perinteisillä TAMKin vahvuusaloilla. Sairaanhoitajia, insinöörejä, kuvaajia, myyjiä, varhaiskasvattajia tai ammattiopettajia tarvitaan edelleen lisää. TAMKista valmistuneet pitävät Suomen arjen pyörimässä, ilman heitä yhteiskuntamme pysähtyisi.

Tulevaisuus haastaa TAMKia monenlaisten muutosten muodossa. TAMK tulee kehittymään entistä kansainvälisempänä. Noin joka viides opiskelija tulee meille jatkossa Suomen rajojen ulkopuolelta. Samalla roolimme on haastaa työelämää. Tekemään paremmin, kilpailukykyisemmin, vastuullisemmin ja laadukkaammin. Pyrimme tällä kaikella tarjoamaan Pirkanmaalle ja suomalaiselle yhteiskunnalle selviytymisen avaimia ”viheliäisissäkin haasteissa”, jotka voivat odottaa nurkan takana taas kerran.

Työmme keskellä olemme myös korkeakouluyhteisö. Henkilöstömme saa toteuttaa TAMKin strategiaa intohimolla yhdessä opiskelijoiden kanssa. Haastamme itsemme, asetamme tavoitteita ja luomme vuosittain uusia innovaatioita. Yhteisö iloitsee onnistumisista, yhteisö kantaa vastoinkäymisissä. Epäonnistumme, mutta ennen kaikkea onnistumme. Yhdessä.

Tapio Kujala

TAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Tapio Kujala.

Kuva: Jonne Renvall