Ylpeästi TAMK

Roope Mäenpää ja Emmiina Lehtonen valittiin TAMKin vuoden alumneiksi 2021.
Roope Mäenpää ja Emmiina Lehtonen valittiin TAMKin vuoden alumneiksi 2021.

TAMKilla on tutkitusti vahva ja kiinnostava brändi – sen rakennamme me tamkilaiset yhdessä

TAMKin brändi on tunnettu ja vahva. Tämä selvisi Taloustutkimuksen viime keväänä tekemässä Vahvimmat korkeakoulubrändit -tutkimuksessa, jossa Tampereen ammattikorkeakoulu nousi amkien rankkauksessa ykkössijalle kokonaismielikuvissa. Tampereen ammattikorkeakoulu koettiin myös kiinnostavimmaksi opiskelupaikaksi. Kaikkiaan saman tutkimuksen yhdeksässä brändimittarissa ammattikorkeakoulujen osalta Tampereen ammattikorkeakoulu oli useimmin ensimmäisellä sijalla, varsinkin alle 25-vuotiaiden nuorten arvioissa.

Videolla TAMKilaiset kertovat, millainen TAMK on opiskelu- ja työpaikkana:

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Vuoden pedagoginen teko ja vuoden TKI-teko

Vahvan brändin takana on innovatiivinen, osaava ja ajassa kiinni oleva yhteisö, jonka jäsenistä olemme ylpeitä. TAMK palkitsee ja muistaa ansioituneita yhteisömme edustajia pitkin vuotta muun muassa erilaisten tapahtumien yhteydessä. Tammikuun TAMK-konferenssissa myönnetään Vuoden pedagoginen teko -kunniakirja toiminnalle, joka on kehittänyt merkittävällä tavalla pedagogiikkaa sekä TAMKissa että sen ulkopuolella. Vuoden 2020 pedagoginen teko julkistettiin 4.2.2021 TAMK-konferenssin lopussa, kun kunniakirja myönnettiin TAMKin Digimentoreille.

Digimentoritoiminta on Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökunnan tuki- ja kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on tiedon ja käytännön osaamisen lisääminen digitalisaation mahdollisuuksista sekä yhteistyön lisääminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen korkeakouluyhteisön sisällä.

TAMK-konferenssissa palkitaan myös Vuoden TKI-teko. Vuoden 2020 TKI-tekona palkittiin Erasmus+ -ohjelman korkeakoulusektorin kapasiteetinvahvistamishankkeet. Kapasiteetinvahvistamishankkeissa tuemme korkeakoulujen nykyaikaistamista ja kansainvälistymistä partnerimaissa, joiden olot eivät ole samalla tasolla kuin EU-alueella.

Vuoden tamkilainen

Vuoden tamkilaiseksi valittiin elokuun TAMK-päivässä teollisuusteknologian lehtori Petteri Jekunen. Vuoden tamkilaisen valintaperusteluissa ja opiskelijoiden kommenteissa Jekunen sai kiitosta muun muassa kannustavasta sekä projekteja ja ideoita eteenpäin vievästä opetustyylistä:

”Petteri on innovatiivinen, kannustava ja inspiroiva. Erityisesti pandemian aikana hän on pyrkinyt keventämään tunnelmaa ja piristämään opiskelijoita aikaisissa aamuissa. Hän selkeästi panostaa opetuskokonaisuuksiin valmistelemalla ne hyvin, ja hänen kokemuksensa tuo oman lisänsä koululle.”

Lue juttu vuoden tamkilaisesta tästä linkistä.

Vuoden alumnit

Lokakuussa TAMKissa valittiin kaksi vuoden alumnia. He ovat säveltäjä Roope Mäenpää ja restonomi, ravintolakokki Emmiina Lehtonen. Heidät palkittiin alumniviikon yhteydessä järjestetyssä tapahtumassa TAMKin pääkampuksella.

Roopen säveltämiä kappaleita on soitettu niin Radion sinfoniaorkesterin ja Tampere Filharmonian lavoilla kuin ympäri maata eri konserttiestradeilla.

Emmiina on ehtinyt työskennellä jo Michelin-ravintolassa ja sijoittua palkintosijoille Jeunes Chefs Rôtisseurs MM-kilpailuissa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Emmiinan alumnitarinan voit lukea tästä linkistä.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Roopen alumnitarinan voit lukea tästä linkistä.

Alumnit ovat TAMKille elintärkeä työelämäpalautteen lähde, sillä heillä on ensi käden tietoa oman alansa osaamistarpeista ja uramahdollisuuksista sekä kokemusta ammattikorkeakoulututkinnoista.

TAMKissa alumnien työelämäosaamista ja verkostoja hyödynnetään jo nyt monipuolisesti. Alumnien näkemykset ovat myös tärkeä apu nykyisten ja tulevien opiskelijoiden uraohjauksessa. Jos olet alumnimme, mutta et vielä verkostomme jäsen, olet lämpimästi tervetullut!

TAMKin alumnitoiminnasta ja alumniksi liittymisestä saa lisätietoa tästä linkistä.

Vuoden kiertotalousteko

Vuoden 2021 Kiertotalousteko-tunnustuksen sai AV-tukihenkilö Jussi Hulkkonen, joka on ehdottanut käytöstä poistettujen av-laitteiden kierrättämistä uusiokäyttöön.

Kiertotalous on vahvasti osa myös TAMKin innovaatiotoimintaa. Siitä konkreettinen esimerkki on yhdessä Fazerin kanssa kaurankuorijätteestä kehitetty leipäpussi, joka tuli markkinoille alkuvuodesta 2021.

Kaurankuorijätteestä kehitetystä innovaatiosta voit lukea lisää tästä linkistä.

Monet innovaatiomme ja uutisemme  kiinnostavat myös mediaa.

Lue tämän linkin kautta, mitä meistä kirjoitetaan mediassa: TAMK Mediassa.

Voimme olla siis syystäkin ylpeitä TAMKista!

Olemme ottaneet sosiaalisen median kanavissa käyttöön hashtagin #ylpeästiTAMK, jonka toivomme lisättävän postauksiin aina, kun jaamme korkeakoulumme saavutuksia ja onnistumisia.

Jos et jo seuraa TAMKia sosiaalisessa mediassa, ota meidät seurantaan nyt! Löydät linkit sosiaalisen median kanaviimme sivun alalaidasta.

Teksti: TAMKin viestintä ja markkinointi
Kuva: Jaakko Saarilampi