Ulkokuntosaliohjelma 1: Lihaskuntoa koko vartalolle

Yleiset ohjeet:

- Lämmittele omatoimisesti ennen treeniä noin 5-10 minuuttia.
- Tee jokaista liikettä kolme sarjaa, 15-20 toistoa.
- Pidä sarjojen välissä 30-60 s taukoa.
- Muista loppuverryttely.

Etunojapunnerrus

Etunojapunnerrus

Käy punnerrusasentoon kädet korokkeella. Ota hartioita leveämpi ote. Laske rauhallisesti alas ja punnerra takaisin lähtöasentoon. Harjoitetta voit vaikeuttaa valitsemalla matalampi koroke.

3 x 15

Jalkojen vienti eteen

Istu korokkeella käsillä reunoista pitäen tukea. Nosta jalat ilmaan 90-asteen kulmaan. Suorista jalat ja palauta takaisin koukkuun.

3 x 20

Jalkojen vienti eteen

Kulmasoutu tangolla

Ota tangosta hartioiden levyinen myötäote ja roiku tangosta niin, että jalat ovat koukussa maassa. Pidä rintaranka suorana. Vedä itseäsi kohti tankoa, olkapäät taakse, lavat yhteen. Palauta lähtöasentoon. Pyri selkälihaksen maksimaaliseen venytykseen ja supistukseen.

3 x 15

Kulmasoututangolla

Kyykky pallolla

Ota hartioiden levyinen haara-asento ja pidä kuntopalloa käsissä rinnan korkeudella. Laskeudu kyykkyyn ja palaa lähtöasentoon. Muista säilyttää lantio suorassa ja hallittuna sekä pidä polvet ja varpaat samassa linjassa osoittaen eteenpäin.

3 x 15

Lankku

Aseta kyynärvarret korokkeelle samaan linjaan olkapäiden kanssa vartalo suorassa linjassa. Pidä takapuoli alhaalla, mutta älä päästä selkää notkolle. Pidä hyvä tuki hartia- ja lavanseudulla. Vedä napaa kohti selkärankaa.

3 x 1 minuutti

Kyykky pallolla ja lankku

Istumaannousu

Asetu istuen vatsapenkkiin jalat tankoon tuettuina, kädet takaraivolla kevyesti. Laskeudu hitaasti hieman alaspäin ja palaa takaisin ylös.

3 x 15

Istumaan nousu