Muut lajit

Kiipeilyä seinällä

Korkeakoulujen opiskelijoilla ja henkilökunnalla on erittäin kattavat mahdollisuudet useiden liikuntalajien harrastamiseen. 

Kamppailulajit

Hervannassa (Bommari) ja keskustassa (venyttelysali) on tatamimatot, jolla on miellyttävää harjoitella erilaisia lajeja. Hervannassa tatamin vierellä on nyrkkeilysäkki ja potkusäkki sekä pieni valikoima vapaita painoja ja telineitä lihaskuntoharjoitteluun. Kaupissa nyrkkeilysäkkit löytyvät ryhmäliikuntasalista ja venyttelytilasta yläkerrasta. Keskustan venyttelysalissa on toiminnalliseen harjoitteluun sopivia renkaita, TRX-hihnoja ym. liikuntavälineitä.

Kiipeily

Hervannan ja Kaupin kiipeilyseinille pääset kiipeilemään ja lainaamaan välineitä, kun omistat varmistuskortin. Näytäthän varmistuskorttisi liikuntakeskuksen asiakaspalvelussa.

Hervannan kiipeilyseinän välinelainauksesta, kiipeilytyksistä ja kurssitoiminnasta vastaa TUrVoKe ry:n lajijaosto Tekiila.

Voit käyttää kiipeilyseiniä ilman vuorovarausta.

 

Lumilajit

Kaupin keskuksesta voit vuokrata maastohiihtovälineet käyttöösi talvisin. Lue vuokrausajoista sekä -hinnoista lisää. 

Tampereen kaupungilla on mittavat määrät ylläpidettyjä hiihtolatuja. Muun muassa Kaupin urheilupuistossa Kaupin kampuksen takana on valaistuja hiihtoreittejä.

Hervannan kampuksen Bommarissa on talvisin itsepalveluvoitelupiste kaikkien lumilajien harrastajien iloksi. Voitelupiste sijaitsee ennen sählykenttiä olevassa eteistilassa. Pisteeltä löytyvät telineet, joilla voit huoltamaan välineet lumilaudoista murtomaasuksiin. Lisäksi käytössäsi ovat voitelurauta, sikli voiteen poistoa varten sekä harja lopullisen luiston esiin saamiseksi.

SportUni Kaupin keskuksesta voit lainata pulkan mäenlaskuun muutamaksi päiväksi. Pulkkia on yhteensä 15 kpl ja niitä voi myös lainata esimerkiksi ainejärjestöjen tapahtumiin. Pulkkia voivat lainata kaikki korkeakouluyhteisön jäsenet, eikä SportUnin liikuntamaksua vaadita. Näytä opiskelija/henkilökuntakortti vastaanottoon.  Täältä löydät SportUni Kaupin asiakaspalvelun aukioloajat.  Tarvittaessa voit kysyä lisätietoa sportuni.kauppi@tuni.fi

Skeittaus

Hervannan bommarissa on 5 metriä x 10 metriä kokoinen miniskeittiramppi.