Muut lajit

Korkeakoulujen opiskelijoilla ja henkilökunnalla on erittäin kattavat mahdollisuudet monenlaisten lajien harrastamiseen. 

Kamppailulajit

Hervannassa (Bommari) ja keskustassa (venyttelysali) on tatamimatot, jolla on miellyttävää harjoitella erilaisia lajeja. Hervannassa tatamin vierellä on nyrkkeilysäkki ja potkusäkki sekä pieni valikoima vapaita painoja ja telineitä lihaskuntoharjoitteluun. Keskustan venyttelysalissa on lisäksi toiminnalliseen harjoitteluun sopivia renkaita, TRX-hihnoja ym. liikuntavälineitä.

Kiipeilyseinä

Hervannan Tamppi Areenan kiipeilyseinä avataan maanantaina 12.4. alkaen. Kiipeilyvuorolla voi käydä kaksi kiipeilijää kerrallaan – kiipeilijä ja varmistaja.

Kiipeilyvuorot varataan SportUnin tarjontakalenterista Hervannan sulkapallovuoroista. Näin ollen koko hallin kävijämäärä on tämän hetken suositusten mukainen ja turvavälit on mahdollista säilyttää.

Hervannan kiipeilyseinän käytöstä ja seinään liittyvästä toiminnasta vastaa TUrVoKe ry:n lajijaosto Tekiila. Kysy lisätietoa jaoston yhteyshenkilöltä.

Kaupin kiipeilyseinä pysyy toistaiseksi suljettuna. (Kaupin kiipeilyseinällä järjestetään ohjattua kiipeilyä joka maanantai klo 16.00-18.00. Tällöin kaikki liikuntamaksun maksaneet ovat tervetulleita kiipeilemään, varusteet saat paikan päältä. Muina aikoina pääset kiipeilemään ja lainaamaan välineitä, kun omistat varmistuskortin. Näytäthän varmistuskorttisi liikuntakeskuksen asiakaspalvelussa.)

Lumilajit

Kaupin keskuksesta voit vuokrata maastohiihtovälineet käyttöösi. Lue vuokrausajoista sekä hinnoista lisää. 

Tampereen kaupungilla on mittavat määrät ylläpidettyjä hiihtolatuja. Muun muassa Kaupin urheilupuistossa Kaupin kampuksen takana on valaistuja hiihtoreittejä.

Hervannan kampuksen Bommarissa on talvisin itsepalveluvoitelupiste kaikkien lumilajien harrastajien iloksi. Voitelupiste sijaitsee ennen sählykenttiä olevassa eteistilassa. Pisteeltä löytyvät telineet, joilla voit huoltamaan välineet lumilaudoista murtomaasuksiin. Lisäksi käytössäsi ovat voitelurauta, sikli voiteen poistoa varten sekä harja lopullisen luiston esiin saamiseksi.

Skeittaus

Hervannan bommarissa on 5 metriä x 10 metriä kokoinen miniskeittiramppi.