Hervanta


Tamppi Areena

Tamppi Areena valmistui ja otettiin käyttöön vuoden 2002 alussa. Liikuntahallia laajennettiin syksyllä 2013. Liikuntahallin omistaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, joka on vuokrannut liikuntatilat yliopiston käyttöön.

SportUni Hervannan saavutettavuus

Palloilusali

Tamppi Areenalla on 1000 m²:n (22m*45m) palloilusali, jonka voi väliverhoilla jakaa kolmeen yhtä suureen osaan. Salin lattiana on Upofloorin saumaton Pulastic-massalattia, joka on käyttäjien mielestä ollut miellyttävä. Salissa on kuusi sulkapallokenttää, kolme poikittaista ja yksi pitkittäinen lentopallokenttä, kaksi poikittaista ja yksi pitkittäinen koripallokenttä, kolme poikittaista sählykenttää, yksi salibandykenttä ja yksi salijalkapallokenttä. Salissa voi harrastaa myös muita lajeja kuten itsepuolustusta, tanssia, aerobicia, pöytätennistä ja ultimatea.

Kuntosalit

Tamppi Areenan toisessa kerroksessa on 150 m²:n kuntosali, jossa on laadukkaat ja monipuoliset vuonna 2022 hankitut Nautiluksen kuntosalilaitteet. Tamppi Areenan laajennusosassa on lisäksi 240 m2:n kuntosali, joka on varusteltu erityisesti voimailulajien harrastajia silmälläpitäen. Salilta löytyy kuitenkin myös kattava valikoima välineistöä tukemaan vapailla painoilla harjoittelua.

Ryhmäliikuntasali

Tamppi Areenan laajennusosassa on 350 m2 ryhmäliikuntasali. Salissa on parkettilattia ja peilit seinillä. Ryhmäliikuntatuntien lisäksi salia voi käyttää itsepuolustuslajeihin, tanssiin, omatoimiseen kehonhuoltoon jne.

Kiipeilyseinä

Tamppi Areenan palloiluhallin aulassa sijaitsee alkuvuodesta 2017 valmistunut kiipeilyseinä. Seinää voidaan käyttää boulderointiin, yläköysikiipeilyyn ja liidaamiseen. Kiipeilyseinän käytöstä ja seinään liittyvästä toiminnasta vastaa TUrVoKe ry:n lajijaosto Tekiila.

Pukeutumis- ja peseytymistilat

Tamppi Areenan alakerrasta löytyy kahdet miesten- ja naisten pukuhuoneet. Pukuhuoneissa on WC- ja peseytymistilat. Alakerrasta löytyy myös miesten ja naisten sekä inva WC.

Tamppi Areenan yläkerrasta löytyy miesten- ja naisten pukuhuoneet palloiluhallin kuntosalin vierestä. Pukuhuoneissa on WC- ja peseytymistilat.

Tamppi Areenan laajennusosan puolelta löytyy miesten- ja naisten pukuhuoneet alakerrassa kuntosalin vierestä. Pukuhuoneissa on WC- ja peseytymistilat. Laajennusosan puolelta löytyy myös kaksi inva WC:tä toinen yläkerrassa ryhmäliikuntasalin vieressä ja toinen alakerrassa kuntosalin vieressä.

Festian alakerrasta löytyy unisex pukuhuone, jossa WC- ja peseytymistilat.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu toimii Tamppi Areenan pääaulassa. Arkisin asiakaspalvelussa työskentelee liikuntakoordinaattori ja iltaisin sekä viikonloppuisin hallivalvoja. Asiakaspalvelun aukioloajat. Aulatilassa sijaitsee myös biljardipöytä.

Asiakaspalvelupisteestä voit esim.

  • varata Tamppi Areenan ja bommarin tiloihin vuoroja
  • ostaa sulkapallovarusteita
  • kysyä neuvoa liikuntamaksuihin ja kulkukortteihin liittyvissä ongelmissa
  • lainata erilaisia liikuntavarusteita kuten pesäpallovälineitä, peliliivejä, lääkelaukkua tai kiekkogolfiin tarkoitettuja ultimate-kiekkoja.

Tamppi Areenan – kuten muidenkin liikuntatilojen – käyttö edellyttää kaikilta käyttäjiltä henkilökohtaisen SportUni -liikuntamaksun maksamista, jonka jälkeen kukin käyttäjä saa kulkukorttiinsa liikuntahallin kulkuoikeudet. Kortti tulee leimata liikuntahallin lukijalaitteessa joka kerta liikkumaan tultaessa. Liikuntahallin asiakaspalvelussa toimivat henkilöt valvovat tilojen käyttöä ja tekevät maksutarkistuksia.

Ulkoliikuntatilat

Ulkoareena

Hervannan Ulkoareena valmistui syksyllä 2017. Kyseessä on fitness park tyyppinen kokonaisuus, jossa pystyy tekemään monipuolisen treenin oman kehon painolla, levytangoilla, köysillä yms. Ulkoareena sijaitsee Tietotalon edustalla.

Beach volley-kenttä

Hervannassa on vuonna 2008 valmistunut Beach Volley -kenttä. Kisakäyttöönkin soveltuva paksu hiekkakerros takaa mukavat pallotteluhetket.

Bommari

Rakennustalosta pääset hissillä tai portaita pitkin maan alle väestönsuojaan eli Bommariin, josta löytyy laaja valikoima erilaisia liikuntapaikkoja.

Sählykentät

Bommarissa sijaitsee kaksi sählykenttää, jotka ovat sählääjien ahkerassa käytössä. Molemmilla kentillä pelialustana on vuonna 2016 uusittu Finntred Sport -salibandymatto.

Tatami

Bommariin valmistui syksyllä 2005 tatami. Joustoalustalla varustettua 8mx12m tatamia voidaan käyttää monipuolisesti erilaisiin itsepuolustuslajeihin. Tatamin vierellä on nyrkkeilysäkki ja potkusäkki.

Kiipeilyseinä

Kiipeilyseinän käytöstä ja seinään liittyvästä toiminnasta vastaa TUrVoKe ry:n lajijaosto Tekiila.

Miniskeittiramppi

5 metriä x 10 metriä kokoinen miniskeittiramppi on valmistunut kesällä 2008.

Voitelupiste

Tampereen kaupungilla on mittavat määrät ylläpidettyjä hiihtolatuja. Bommarissa on talvisin itsepalveluvoitelupiste kaikkien lumilajien harrastajien iloksi. Voitelupiste sijaitsee ennen sählykenttiä olevassa eteistilassa. Pisteeltä löytyy telineet, joilla onnistuu huoltamaan välineet lumilaudoista murtomaasuksiin. Lisäksi tarjolla on voitelurauta, sikli voiteen poistoa varten sekä harja lopullisen luiston esiin saamiseksi.

Lyöntiseinä

Vuonna 2011 valmistunut lyönti-/heittoseinä palvelee usean eri lajin harrastajia. Kimmotonta seinää voi käyttää harjoiteltaessa esim. golfia, pesäpalloa, frisbeegolfia tai kuntopallon heittoa.

Pysäköinti

Tamppi Areenan vierestä löytyy 3 h kiekkopaikkoja. Lisätietoa pysäköinnistä Hervannan kampuksella.