Innostu ryhmäliikunnasta etänä – kuntosaleille ja sulkapalloilemaan ajanvarauksella

SportUnin toiminta jatkuu nykyisillä rajoituksilla 22.1. eteenpäin Pirkanmaan koronatilanteesta johtuen. Liikuntakeskusten kuntosalit ovat avoinna, samoin sulkapallo ja kiipeily. Kaikkiin toimintoihin varataan vuoro SportUnin tarjontakalenterin kautta.

Ryhmäliikunta jatkuu etänä SportUnin tuttujen ja ammattitaitoisten ohjaajien vetäminä. Tunteja on melkein jokaisena viikonpäivänä. Tunteja on myös aamu- ja päiväaikaan. Ryhmäliikuntatunnit lähetetään Zoomin kautta ja niille pääsee osallistumaan liittymällä SportUni Live Facebook-ryhmään. Ryhmään voivat liittyä kaikki liikuntamaksun maksaneet. Etäryhmäliikuntatuntien aikataulun löydät SportUnin tarjontakalenterista (kohdasta Muut sijainnit). Etätunneille ei tarvitse ilmoittautua.

– Kotoa käsin on helppoa ja turvallista kokeilla sellaisiakin tunteja, joille ei ole osallistunut aiemmin. Jos kotona aktivoituminen tuntuu hankalalta tai on vaikeuksia muistaa tuntien ajankohtia, voi ajastaa itselleen muistutuksen jumpan alkamisesta. Ja kannattaa pitää mielessä, että etäjumpissa ei ole pakko jumpata mukana koko tuntia, sillä tunnille voi liittyä ja sieltä poistua milloin vaan. Lyhytkin liikuntatuokio on ehdottomasti aina tyhjää parempi!  SportUnin Sini Niskala kannustaa.

– Myös välineiden suhteen kannattaa käyttää luovuutta. Käsipainoiksi esim. käyvät vedellä täytetyt 0,5 l-1,5 l juomapullot ja toki pullot voi täyttää vaikka hiekoitussepelillä, jolloin niistä saa painavammat, Niskala opastaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkoi asiakas- ja yleisötilojen sulkua sisätiloissa Pirkanmaalla ajalla 22.1.2022-4.2.2022. Aluehallintovirasto katsoi, että rajoituksia on syytä jatkaa Pirkanmaan tämänhetkisessä koronaepidemiatilanteessa. Päätös perustuu tartuntatautilain 58g-pykälään.

Noudata SportUnin tiloissa hygieniaohjeita:

  • treenaa vain terveenä
  • säilytä turvavälit – vältä lähikontakteja
  • huolehdi hyvästä käsihygieniasta
  • käytä maskia muutoin paitsi liikuntasuorituksen aikana
  • puhdista käyttämäsi välineet