SportUnin uusi tiimi esittäytyy ”Teemme merkityksellistä työtä korkeakouluyhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi”

SportUnin tiimi: Sini Niskala (vas.), Sini Karsa, Lotta Leijo, Markku Tamminen, Kirsi Mänty ja Helena Collin.

Tampereen korkeakoululiikunnan eli SportUnin tulevaisuus näyttää valoisalta! Olemme kulkeneet vuosikymmenen pituisen matkan kolmen eri korkeakoulun liikuntapalveluista saman katon alle TAMKiin. Matkan varrelle on mahtunut paljon kehittämisen intoa, iloa ja onnistumisia, mutta myös byrokratiaa ja muutamia takapakkeja. Pääosin suunta on kuitenkin ollut eteenpäin kohti yhteistä tavoitetta tuottaa laadukkaita liikuntapalveluita yhdestä paikasta koko korkeakouluyhteisölle. Nyt se on totta!

SportUni on tämän vuoden aikana uudistunut melkoisesti. Henkilökuntavaihdokset ja organisaatiomuutos ovat mahdollistaneet uudenlaisen tavan lähteä kehittämään liikuntapalveluita koko yhteisölle. Palvelemme jatkossakin kolmella kampuksella siten, että kaikilla yhteisön jäsenillä on tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa opintojen tai työn lomassa.

Tiimiesittelyn avulla pääset paremmin perille siitä, ketä me oikeastaan olemme ja mitä teemme.

Liikuntakeskusvastaava Helena Collin

Toimin Kaupin kampuksella ja lisäksi VASTAAN SportUnin viestinnästä ja markkinoinnista. Aloitin tässä työssä heinäkuussa eli olen tuore kasvo TAMKilla.

Mikä on koulutus-/työtaustasi?
Koulutukseltani olen liikuntatieteiden maisteri hallinnon puolelta, tutkintoni on täydennetty journalistiikan, digitaalisen viestinnän ja johtamisen opinnoilla. Töitä olen ennen SportUnia tehnyt Yle Urheilussa, Tampereen yliopistolla liikuntapalveluissa ja viestinnässä, Voimisteluliiton kehitys- ja markkinointitehtävissä sekä viimeiset kolme ja puoli vuotta tein töitä yrittäjänä liikuntaviestinnän parissa.

Mikä on parasta työssäsi?
Uusi työ ja uudet kujeet. Tässä työssä yhdistyvät minun osaamisalueeni; liikunta ja viestintä. Toivon, että pääsen kehittämään SportUnin viestintää ja muita toimintoja ja itseäni tulevaisuudessa.

Mitä liikuntaa harrastat tai teet vapaa-ajalla?
Olen tanssija ja ryhmäliikunnan ohjaaja. Liike ja musiikki yhdessä – se vie mennessään. Tanssin Razzmatazz Leidit ryhmässä show- ja street -tanssia. Ja kyllä ehdin salillekin ja lenkillekin välillä. Paljon aikaa kuluu myös kolmen lapsen harrastusten parissa kuljettaessa ja kannustaessa! Urheiluseuratoiminta vie myös aika ajoin mukanaan.

Liikuntakoordinaattoori Sini Karsa

Olen liikuntakoordinaattori Hervannassa. Työnkuvaani kuuluu asiakaspalvelu, tapahtumien ja kurssien suunnittelu sekä yksilö- ja ryhmäliikunnanohjaukset.

Mikä on koulutus-/työtaustasi?
Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja AMK. Olen aikaisemmin työskennellyt liikunnanohjaajana eri kaupungeissa ja päiväkodissa. Lisäksi olen toiminut urheiluseuroissa jalkapallovalmentajana usean vuoden ajan.

Mikä on parasta työssäsi?
Iloiset asiakkaat, mahtavat työkaverit ja loistavat työajat 😊

Mitä liikuntaa harrastat tai teet vapaa-ajalla?
Tällä hetkellä harrastan vapaa-ajallani liikuntaa pienten lasten ehdoilla leikkipuistoissa ja metsässä temuamalla. Omaa aikaa vietän kansalaisopiston ompelukurssilla. Uutena lajina olen myös aloittanut tänä kesänä ilma-akrobatian 😊

Liikuntakoordinaattori Lotta Leijo

Olen liikuntakoordinaattori Kaupissa. Vastaan asiakaspalvelusta sekä tapahtumien ja kurssien suunnittelusta. Lisäksi yksilö- ja ryhmäliikunnanohjaukset kuuluvat työtehtäviini.

Mikä on koulutus-/työtaustasi?
Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja (AMK), liikuntaneuvoja ja Personal Trainer. Ennen SportUnia olen ollut töissä lasten, nuorten ja aikuisten tanssi- ja liikunnanohjaushommissa eri puolilla Pirkanmaata. Kokemusta löytyy myös asiakaspalvelutehtävistä.

Mikä on parasta työssäsi?
Työssäni parasta on monipuolisuus ja vapaus kehittää liikuntapalveluita yhdessä tiimin kanssa.

Mitä liikuntaa harrastat tai teet vapaa-ajalla?
Tanssia tulee harrastettua, toki vähän vähemmän nykyään. Painopiste tällä hetkellä on kuntosalitreeneissä ja uutena lajitulokkaana on painnonnosto. Vapaa-ajallani tulee tehtyä jonkin verran töitä sivutoimisena yrittäjänä sekä ulkoiltua ystävien kanssa. Lisäksi tuleva talonrakennusprojekti vie varmasti mennessään. 😊

Liikuntapäällikkö, tiiminvetäjä Kirsi Mänty

Aloitin aikanaan v. 2006 Tampereen yliopistolla liikuntapäällikkönä. Toimin SportUnin tiiminvetäjänä ja vastaan mm. talousasioista, rekrytoinneista, vuosisuunnittelusta, sidosryhmäyhteistyöstä sekä olen mukana yhteisön opiskeluhyvinvointitoiminnassa.

Mikä on koulutus-/työtaustasi?
Koulutukseltani olen ulkomaankaupan yo-merkonomi ja liikuntatieteiden maisteri liikuntahallinnon puolelta. Lisäksi olen opiskellut johtamista.

Mikä on parasta työssäsi?

Nuorekas ja rento työympäristö sekä mahtava tiimi!

Mitä liikuntaa harrastat tai teet vapaa-ajalla?

Kilpailin aikoinaan yleisurheilussa ja balettiakin ehdin harrastaa useamman vuoden. Nykyään kalenterin täyttää enemmän lasten harrastukset, mutta liikun edelleen vaihtelevasti kuntosalilla, lenkkipolulla ja omalla pihalla touhuten. Lisäksi nuorten yleisurheiluvalmennus on lähellä sydäntä.

Liikuntakeskusvastaava Sini Niskala

Olen juuri aloittanut liikuntakeskusvastaavana keskustakampuksella eli Atalpassa. Lisäksi vastuullani on SportUnin ohjattu liikunta ja kuntosalit.

Mikä on koulutus-/työtaustasi?
Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja (AMK) sekä terveystieteiden maisteri terveyskasvatuksesta, täydennettynä liikuntahallinnon opinnoilla. Olen aloittanut liikunta-alan työurani 14 vuotta sitten Yliopistoliikunnalla Jyväskylässä, jossa tein muutaman vuoden sijaisuuksia ja siitä lähtien korkeakoululiikunta on ollut lähellä sydäntäni.  Tämän jälkeen olen työskennellyt useissa määräaikaisissa tehtävissä kuntasektorilla terveysliikunnan parissa ja lisäksi olen ohjannut ryhmäliikuntaa seuroissa, työväenopistoissa ja liikuntakeskus Elixiassa. Paluu ”juurille” korkeakoululiikunnan pariin tuntuu mahtavalta!

Mikä on parasta työssäsi?
Tämä on unelmieni työtehtävä, koska kiinnostuksen kohteeni ja vahvuuteni kohtaavat tässä työssä täydellisesti! Pääsen myös hyödyntämään molempia koulutuksiani sekä kaikkea aiemmissa vaihtelevissa työtehtävissä oppimaani ja silti työ tarjoaa sopivasti uutta haastetta. Tykkään työskennellä nuorekkaassa korkeakouluyhteisössä ja on palkitsevaa päästä edistämään opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkumista hyvinkin konkreettisella tasolla.

Mitä liikuntaa harrastat tai teet vapaa-ajalla?
Ryhmäliikunta ja luonnossa liikkuminen ovat minun juttujani. Viime vuosina oma liikkuminen on tosin ollut enimmäkseen pienten tyttärieni kanssa touhuamista ja hyötyliikuntaa, mutta jumppatuntien ohjaaminen on ollut siitä kiva työ, että siinä saa liikettä itsekin. 😊

Liikuntakeskusvastaava Markku Tamminen

Toimin Hervannassa ja vastuullani on myös SportUnin liikuntatilojen salivuorot, urheiluseuratoiminta ja sähköiset järjestelmät. Olen työskennellyt Hervannan kampuksella liikuntapalveluiden parissa 16 vuotta.

Mikä on koulutus-/työtaustasi?
Koulutukseltani olen liikuntatieteiden maisteri hallinnon puolelta. Muuta liikunta-alan työkokemusta minulla on kunnallisesta liikuntatoimesta ja urheiluseurapuolelta.

Mikä on parasta työssäsi?
Mahdollisuus kehittää yhteisön liikuntapalveluita koko ajan entistäkin paremmiksi. On hienoa nähdä, kuinka onnistuneet kehitysaskeleet johtavat tyytyväisiin asiakkaisiin. Koen myös tekeväni merkityksellistä työtä ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Mitä liikuntaa harrastat tai teet vapaa-ajalla?
Oma liikuntaharrastukseni on tällä hetkellä pääasiassa kuntosalilla käyntiä. Penkkiurheilijana lempipaikkani on Tammelan jalkapallostadion.
Kolme urheilevaa lasta täyttää oman ja perheen kalenterin tällä hetkellä aika täysin. Näissä merkeissä pitää siis kiirettä usein vapaa-ajalla, mutta lasten harrastukset ovat kyllä ehdottomasti kaiken siihen liittyvän sinkoilun arvoisia.

 

Meitä kaikkia voi vetäistä hihasta, jos jokin liikunta-asia askarruttaa. Tervetuloa liikkumaan SportUnille!