Miten aloitan kevytyrittäjänä? Kevytyrittäjäksi ryhdytään yksinkertaisesti rekisteröitymällä käyttäjäksi johonkin lukuisista laskutuspalveluja tarjoavista yrityksistä. Rekisteröityminen ei maksa mitään. Kannattaa kuitenkin vaikka tämän Keikkatyön käsikirjan avulla etukäteen selvittää, mihin on ryhtymässä.

Kevytyrittäjät sopivat toimeksiannoista itse työn ostajien eli toimeksiantajien kanssa. Laskutuspalvelua ei saa käyttää työsuhteisen työn laskuttamiseen. Toimeksiantajat vastaavat työn ostamisen oikeasta muodosta (työsuhde vai yrittäjältä ostettu työ).

Tunnettuja laskutuspalveluyrityksiä ovat mm. Eezy, Free, Finjob, Odeal, Omapaja, Toimipiste ja Ukko. Hyviä pienempiäkin laskutuspalveluyrityksiä on lukuisia. Osuuspankki tarjoaa kevytyrittämiseksi kutsumaansa palvelua, jossa asiakas perustaa oikean yrityksen. Samanlaista palvelua tarjoavat myös jotkin laskutuspalveluyritykset.

Kevytyrittäminen on lisääntynyt viime vuosina paljon. Laskutuspalveluyrityksiä edustavan Uusi Työ ry:n arvion mukaan Suomessa oli vuoden 2019 lopussa 150 000 kevytyrittäjää, vuoden 2016 lopussa heitä oli arvion mukaan 85 000.

https://kevytyrittajaksi.com/

https://www.rahakone.fi/paras-laskutuspalvelu/

https://uusityo.fi/tilastotietoa/