Miten aloitan yritystoiminnan? Yrittäminen ei ole mitään rakettitiedettä – kuka tahansa voi menestyä yrittäjänä. Toimialasta ja yritysmuodosta riippuen yrityksen perustamiseen tarvitaan eri määrä lupia ja ilmoituksia. Pääosa niistä tehdään Kaupparekisteriin ja Verohallinnolle.

Päätös yritystoiminnan aloittamisesta voi kypsyä pikkuhiljaa, ja varovaisia kokeiluja voi tehdä kevytyrittäjänä tai työosuuskuntalaisena. Tai sitten ajatus tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta. Yrittäjämyönteisessä ympäristössä kasvaneille yrittäjyys on usein itsestään selvä vaihtoehto.

Yrityksen perustamiseen ja yritystoiminnan pyörittämiseen sisältyy lukuisia yksityiskohtia. Tutki Keikkatyön käsikirjan osioita ja niihin sisältyviä linkkejä yrityksen perustamisen liittyen ja suunnittele huolellisesti, millainen sinun yrityksesi olisi ja mitä asioita sinun tulee ottaa huomioon.

Vaikka käsikirjassa ja sen linkeissä vaikuttaakin olevan paljon tietoa yrittäjyyteen liittyen, se pyrkii antamaan vain perustiedot kokonaiskuvan luomiseksi yritystoiminnasta. Tavoitteena on madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä.

https://uusyrityskeskus.fi/minustako-yrittaja/

https://www.yrittajat.fi/tietopankki/yrittajaksi-ryhtyminen/mita-yrittajyys-on/

https://tat.fi/mita-on-yrittajyys/